Magnetismul

16.11.2024

Magnetismul este vital Pamantului si fiintelor vii de pe Pamant.

Orice magnet sau conductor electric creaza in jurul sau un camp magnetic. Efectul fortei este transmis intre magneti prin campul magnetic. Campul magnetic este prezent si in cazul in care nu se afla alt magnet in apropiere. Sursele fortelor magnetice sunt reprezentate de polii magnetului. Magnetul este bipolar. Polii nord si sud sunt pastrati, campul magnetic neputand fi unipolar, spre deosebire de campul electric care poate fi negativ sau pozitiv..

Conexiuni si magnetismul


Campul magnetic poate fi caracterizat prin inductie magnetica (densitate de flux magnetic). Magnetosfera functioneaza ca un scut de protectie impotriva vantului solar deviind aceste raze spre poli pe trasee sub forma de spirala. Fenomenul cel mai cunoscut al acestei membrane de protectie este aurora boreala care este vizibila in apropierea polului nordic iar acum, recent, si in emisfera sudica.

Numai campul magnetic este capabil sa ne protejeze impotriva efectelor daunatoare ale Soarelui. Fara camp magnetic nu exista viata pe Pamant. Omul pierde calciu osos in proportie de 80% daca petrece o perioada mai lunga departe de campul magnetic al Pamantului.

Campul magnetic al Pamantului e capabil sa se inverseze si atunci formele de viata dispar o perioada. Ultima inversare a avut loc acum 500.000 ani si a durat 10.000 ani. Alte inversari au avut loc acum 2,5 milioane de ani si 3,5 milioane de ani.

Adevarul si magnetismul


Forta campului magnetic al Pamantului e in scadere. De exemplu acum 4000 ani magnetismul Pamantului era de 4,0 Gauss iar azi e 0,47 Gauss. In opinia multor cercetatori numeroase boli sunt provocate de scaderea campului magnetic al Pamantului: alergii, dureri de cap, dureri articulare, probleme circulatorii, depresie si multe simptome: ameteala, somnolenta, rigiditatea umerilor, dureri de spate, torace si gat, etc.

La nivelul celulelor organismele vii se bazeaza pe procese fizico-chimice si biologice a caror armonie perfecta este indispensabila pentru mentinerea sanatatii.  Campul magnetic al globului influenteaza aceste procese exercitand un efect asupra tuturor proceselor care au loc la nivel de molecule.

Problemele de sanatate sunt cauzate nu numai de scaderea campului magnetic ci si de faptul ca mare parte a timpului ne-o petrecem in cladiri din beton, metal si substante artificiale si masini din metal si plastic, care se combina cu poluarea electrica de la aparatura wifi si wireless care genereaza camp electromagnetic de joasa frecventa.

Exognosis si magnetismul


Primii electromagneti au fost creati in 1830 de catre Joseph Henry si William Sturgeon si impreuna cu Michael Faraday si J.C.Maxwell care au explicat teoretic formarea campurilor electromagnetice, a fost posibila inceperea unui capitol modern in istoria magnetului.

Magnetoterapia s-a dezvoltat dupa cel de-al doiea razboi mondial. S-au inventat aparate de rezonanta magnetica pentru diagnosticare in 1970 si chiar aparate de vindecare prin terapie magnetica pulsatoare (PEMF).in anii 2000.

Pentru functionarea lor, celulele au nevoie de energie. Celulele sunt capabile sa produca aceasta energie prin procesele lor metabolice proprii. Au nevoie de substante nutritive si oxigen. Primirea substantelor nutritive si eliminarea deseurilor sunt asigurate de potentialul electric al membranelor celulare. Potentialul de membrana modificat in cazul imbolnavirii poate fi restabilit prin magnetoterapie pulsata deoarece aceasta e capabila sa activeze canalele de membrana dependente de tensiune si functionarea altor componente ale membranei accelerand procesul de metabolism al tuturor celulelor.

Sincronicitate si magnetismul


Procesul de metabolism induce cresterea aprovizionarii cu sange a tesuturilor si cu oxigen si substante nutritive, eliminarea produselor finite ale metabolismului, conditie de baza pentru vndecarea organismului. Celula este impulsionata sa initieze si sa utilizeze procesele de metabolism astfel sustinand capacitatea de regenerare a organismului.

In urma terapiei apare si efectul antiinflamatoriu prin activitatea ATP a membranei plasmatice. De asemenea efectul analgezic, intarirea sistemului imunitar, eliminarea tensiunii musculare, eliminarea edemelor, intarirea si stabilizarea tesuturilor osoase si conjunctive.