Sfincsii din Dacia

05.12.2024

Sfincsii din Dacia, megalitii fasonati pe piatra reprezinta o enigma a preistoriei romanesti, ei reprezentand adevarate chei spre eternitate.

Sub Sfinxul din Bucegi se gasesc comorile spirituale ale omenirii dar oamenii simplii nu au acces la ele pentru ca sunt in dimensiuni subtile si ocultate de guvernul din umbra.

Sfincsii Romaniei sunt: Sfinxul din Bucegi, Omul din Calimani, Mosul de pe Valea Cernei, Cei 12 Apostoli din Calimani, Claia lui Miron, Acul Cleopatrei din Fagaras, Pietrele Doamnei din Rarau, Sfinxul din Muntii Bratocea, Sfinxul din Muntii Ciucas, Sfinxul de la Toplet, Sfinxul din Retezat, Sfinxul din Masivul Zaganul, Sfinxul de la Macin, Sfinxul Maramuresului, Sfinxul din Masivul Breazau, Sfincsii de la sud de Dunare, Sfinxul de la Orheiul Vechi, Sfinxul de la Tapova, Dochia din Ceahlau, Sfinxul Uroiu din Deva.

Ani de zile oamenii au crezut ca au de-a face cu niste toane ale naturii dar in realitate acestea sunt lucrari megalitice antice.

Din toate, cel mai spectaculos este Sfinxul din Bucegi cu trei fete si Babele in jur, la Nord Varful Omu cu Varful Bucura piramidal considerat Axis Mundi. Este chipul unei fiinte din stele amfibiana. In fiecare an pe 28 noiembrie la apus razele soarelui construiesc o piramida energetica in jurul lui.

Radiestezistii afirma ca energii inalte circula in jurul sfincsilor. S-au facut chiar experimente care sa certifice nivelul energetic. Cercetatorul care a testa zonele spune ca energiile sunt inteligente cu peferinte metalice. In jurul sfincsilor se inregistreaza simptoe stranii de genul furnicaturi in palme si moleseala, slabiciune. Oamenii locului spun ca locul este viu.

Toti sfincsii sunt inconjurati de legende si povestiri fantastice. Si, dupa cum spunea Tolkien, istoria devine legenda si legenda mit...

Nimeni nu se intreaba de ce majoritatea sfincsilor din Romania are creasta daca. Observati creasta Sfinxului din Bucegi si a Sfinxului Uroiu din Deva si veti intelege.

Am o poveste personala in legatura cu Sfinxul Uroiu din Deva. Cand m-am mutat din Bucuresti la Brad, am venit pe autostrada si in dreptul Sfinxului Uroiu am facut pana cu masina. A doua oara, mergeam in Moldova si cand m.am intors iar am facut pana in fata Sfinxului. A treia oara am auzit o voce de batran spunand "Incetineste fatuca" in capul meu si am apasat pe frana automat. Nu am mai facut pana de atunci pentru ca ii acord Sfinxului respectul cuvenit, franez si ma inclin de fiecare data in fata Sfinxului Uroiu din Deva.

Sunt turisti care aud voci langa Sfincsi, voci ciudate care vorbesc limbi necunoscute. De obicei langa sfincsi mai sunt si alte formatiuni geologice gen faloizi, dolmene, menhire, etc.

De obicei sfincsii sunt construiti pe locuri cu energii telurice impresionante dictate de microfaliile regiunii si de conductibilitatea mecanica si strtigrafica a rocilor. Megalitii sunt plasati pe liniile de forta, ley lines in rezonanta cu energiile ctonice.

Sfincsii sunt capete de dac facute din roci de andezit dur, roca greu erodabila. Eu stiu duritatea andezitului pentru locuiesc pe un deal de andezit care facea parte dintr-un complex de mine dace antice. Andezitul e o piatra vulcanica dura, cu aspect antic si continut inchis la culoare. E o roca magmatica rezultata prin eruptie vulcanica, cu granulatie fina, de culoare bruna, violeta pana la gri. Preponderent e alcatuit din dioxid de siliciu.