Visul

11.09.2024

Visul nu e inca studiat si apreciat la adevarata valoare.

Ati avut vreodata un vis care parea mai real ca viata in stare de trezie? Atunci o sa va placa articolul acesta.

Conexiuni si visul


Nu pot sa nu amintesc arta visatului a lui Castaneda cu invatatutile lui Don Juan si ale nagualilor. Ei sunt stapanii visului care e o arta. Unul din aspectele care fac din visare o zona atat de utila este relatia reciproca pe care aceasta o are cu lumea de fiecare zi. Lumea viselor corespunde cu lumea din starea de trezie. Doar ca visul e mai real si corespunde puterilor si trasaturilor fiintei subtile care suntem. 

Visul e asemanator mortii, in multe aspecte. Aceeasi trecere usoara in alta dimensiune.

Tipul de viata pe care o ducem rezulta mai degraba din ce fel de vise avem. Modificarea modului in care abordam viata cotidiana modifica felul in care visam iar modificarea modului de a visa ne poate modifica viata de fiecare zi.

Adevarul si visul


Domeniul viselor devine o zona in care putem lucra in sensul schimbarii si al libertatii. Aceasta inseamna ca putem schimba aspecte ale vietii noastre cotidiene in timpul visului. Lucruri pe care nu le putem schimba prin metode conventionale pot fi modificate cu ajutorul celuilalt sine prin simpla concentrare a visatului asupra acestora.

Exognosis si visul


A gasi solutii neobisnuite la problemele si nevoile care par de nerezolvat devine posibil atunci cand punem in joc puterea nagualului constiintei noastre. Prin visat putem schimba cursul evenimentelor sau descoperi noi solutii la probleme vechi. Sa ne amintim ca adevarata creativitate vine din partea stanga a constiintei.

Castaneda ne spune ca luptatorii-naguali au dezvoltat si imbogatit activitatile de baza ale vietii lor prin visat. Gasirea de obiecte si persoane pierdute, vindecarea de boli, evolutia in lumi subtile prin vehiculul crpului visator, ca sa nu mai vorbim de faptul ca visand constient, ne putem obisnui cu viata dupa moarte si de acolo sa mergem in alte dimensiuni superioare.