Vointa

11.11.2024

Vointa este ceva foarte clar si foarte puternic care ne poate directiona actiunile. Omul poate castiga vointa pentru a castiga o batalie pe care dupa toate calculele ar pierde-o.

Vointa are dea- face cu actiuni uluitoare care sideaza orice logica.

Vointa e un fel de control asupra noasta. Vointa este o putere. Trebuie tinuta sub control si directionata iar asta cere timp. Vointa noastra opereaza in pofida ingaduintei noatre.

In fiecare dintre noi exista un orificiu asemanator cu portiunea moale din varful capului unui copil care se inchide cu varsta. Portita aceasta insa se deschide pe masura ce iti dezvolti vointa. Portita se afla in locul fibrelor luminoase, adica zona abdominala. E o deschidere ce permite ca prin spatiul respectiv sa se avante vointa ca o sageata.

Conexiuni si vointa


Vointa este o putere existenta in interiorul nostru. Nu este un gand sau obiect sau dorinta. Este ceva cate te poate face sa reusesti atunci cand gandurile tale iti spun ca vei fi infrant. Vointa te face invulnerabil. Vointa te poate trimite printr-un perete sau spatiu, in luna.

Vointa este o forta care este adevarata legatura a oamenilor cu lumea. Lumea este ceea ce percepem noi in orice maniera alegem s-o percepem. Perceperea lumii presupune un proces de intelegere a tot ceea ce ni se prezinta. Aceasta perceptie particulara este facuta cu simturile noastre si cu vointa. E o relatie intre noi si lumea perceputa.

Adevarul si vointa


Vointa e un caracter si o dispozitie puternice. E o forta care vine dinauntrul nostru si se ataseaza singura de lumea inconjuratoare. Apare prin buric unde e locul fibrelor luminoase. Poate fi simtita cand apare. Lumea poate fi perceputa cu ajutorul vointei. Un vrajitor isi floseste vointa pentru a percepe lumea. Aceasta perceptie nu e ca auzul. Cand percepem lumea cu vointa stim ca e acolo sau ca nu e ata de reala pe cat credem.

Vointa e o forta, o putere. "Vederea" nu e o forta ci un mod de a trece prin lucruri. Un vrajitor poate avea o vointa puternica si poate totusi sa nu "vada", ceea ce inseamna ca doar un om al cunoasterii poate percepe lumea cu simturile sale, cu vointa si de asemenea cu "vederea" sa. Vointa nu e o idee.

Exognosis si vointa


Cand luptatorul a obtinut rabdarea, se afla in drum spre vointa. Stie cum sa astepte. Moartea sta cu el pe rogojina, sunt prieteni. Moartea il sfatuieste in moduri misterioase cum sa aleaga, cum sa traiasca strategic. Si luptatorul asteapta. Luptatorul invata fara graba pentru ca isi asteapta vointa.

Intr-o zi reuseste sa realizeze ceva care in conditii normale ar fi cu totul imposibil de realizat. S-ar putea sa nici nu-si dea seama de asta. Dar pe masura ce continua sa realizeze actiuni imposibile, el devine constient ca apare un nou tip de putere. O putere care ii iese din corp pe masura ce progreseaza pe drumul cunoasterii. La inceput este ca o mancarime in buric sau un punct cald, care nu poate fi linistit, apoi apare o durere, o jena profunda. Uneori durerea si jena sunt atat de mari incat luptatorul are convulsii luni intregi iar cu cat mai severe sunt convulsiile cu ata mai bine pentru el.

O putere minunata este intotdeauna insotita de o durere mare. Cand convulsiile inceteaza luptatorul observa ca are sentimente ciudate fata de lucruri. Observa ca poate atinge practic orice cu ajutorul unui simt care ii iese din corp dintr-un punct exact de deasupra sau de sub buric. Sentimentul acela este vointa si cand este capabil sa prinda absolut orice cu ea, se poate spune pe drept cuvant ca luptatorul este un vrajitor si ca o obtinut vointa.

Sincronicitate si vointa


Omul poate merge mai departe de vointa, omul poate "vedea". Dupa ce a invatat sa "vada", nu mai are nevoie sa traiasca precum un luptator, nici sa fie vrajitor. Dupa ce a invatat sa "vada", un om devine totul devenind nimic. El dispare si totusi este acolo. Acesta e momentul in care un om poate fi sau poate obtine tot ce doreste. Dar nu doreste nimic si in loc sa se joace cu semenii sai ca si cum ar fi niste jucarii, el se preteaza la nebunia lor. Singura diferenta intre el si ei este ca un om care "vede" isi controleaza nebunia in timp ce semenii sai n-o pot face. Un om care "vede" nu mai are un interes activ pentru semenii sai. "Vederea" l-a detasat deja de absolut tot ce stia inainte.

Suntem oameni iar menirea noastra e sa invatam si sa fim aruncati in lumi ni indescriptibile. "Vederea" este pentru oameni impecabili. Tempereaza-ti spiritul, transforma-te intr-un luptator si apoi o sa stii ca pentru viziunea noastra lumile noi sunt fara de sfarsit.